Pages

18 Haziran 2012 Pazartesi

Tasarımcıların Yeni Sezon Yorumları

tasarimcilarin-yeni-sezon-yorumlariben favori tasarımları hangisi? İlkbahar Yaz sezonunun şıklığını daha yakından takip etmek istiyorsanız doğru yerdesiniz…
1.Dolce & Gabbana
tasarm1
Stefano Gabbana ve Domenico Gabbana’nın el ele vererek beraber hazırladıkları yeni sezon parçaları arasında en sevdikleri bu korseli ve taşlı elbise… Her ne kadar Coco Chanel korseyi kadınları egemenliği altına alıp, onları kısıtlayan bir parça olarak görse de ikili korsenin Dolce& Gabbana’nın tarzının altını çizen sembolleri arasında görüyor.
tasarm2
Yeni sezondaki Dolce Gabbana kıyafetleri arasında korse zaten oldukça sık kullanılan bir detay… Bu elbisede tıpkı diğerleri gibi korseli bir elbise olmaktan çok daha fazlasını taşıyor. Hatta adeta bir mücevheri anımsatıyor insana. Taşların el işçiliği ile elbisenin üzerine özenle işlenmesi de hazırlanması sırasında markanın zanaate gösterdiği önemi gösteriyor.
tasarm4
Sophia Loren
İkili yeni sezonu, kendi genlerinde yani kendi tarzları ile özdeşleşen tutkuya sadık kalarak hazırladıklarını söylüyor. Tabi ki sezonun ilham kaynağı da sahip oldukları neşeden geliyor. Hatta defilelerinin dekorunda kullandıkları elbiselerin üzerindeki desenlerde dâhil olmak üzere her detayda pozitif enerji, mutluluk, eğlence ve hayatı doyasıya yaşama isteği görülüyor.
tasarm3
İkilinin yeni sezon ilham kaynaklarında neşenin yanı sıra Sophia Loren’in mambo yaparak herkesi kendine hayran bıraktığı “Dino Rissi” filmi yer alıyor. Hatta bu film anısına ikili koleksiyona ‘Pane, amore e…’ adını vermiş.
Gabbana Kardeşlere Göre Stil Sahibi Kadın…
tasarm5
Stefano ve Domenico Gabbana’nın kafasında stil sahibi bir kadın denildiğinde ise stilin sınırları ve kuralları olmadığı, temelde ne giydiğinizden çok tavırlarınızla stilinizi belirlediğiniz fikri geliyor.
2.Alber Elbaz – Lanvin
Lanvin, bu elbiseyi giymesi için Aymeline Valade’ın i seçmiş. Ünlü model ile asil mavi elbise de adeta bütünlenmiş. Lanvin, Aymeline bu elbiseyi giyerken kendi tasarımı olan bu elbiseyi giyerken elbiseyi değil, Aymeline’i gördüğünü belirtiyor. Ve ekliyor; “O an da bu elbiseyi giyecek olan kadınların, elbiseden çok kendilerini keşfedeceklerini gördüm.” Diyor. Yani bu elbise kadının güzelliğini ortaya çıkan bir büyü Lanvin için…
tasarm9
Modelin üzerindeki mavi elbise Elbaz'in favorisi...
Lanvin için tasarım yapmak adına tasarım yapılmaz ve bu bir elbise için de geçerli bir kural… Lanvin’in seçtiği bu mavi elbise hem rahat hem mimari formda bir görselliğe sahip… Elbisenin tasarım aşamasında vatka kullanılmamasına rağmen, kumaşın ip gibi çekilmesi sebebiyle omuzlar yine de belirginleşiyor. Bu da anlayacağınız gibi bir tasarım harikası…
tasarm7
Alber Elbaz, Lanvin'in tasarımcısı...
Lanvin’in tasarımlarını oluşturması esnasında aklında tek bir kelime bulunuyor; ‘Cehennem Melekleri’. Ve tüm ilhamını bu kelimeden alıyor. Yani amaç güç sahibi kadınları değil, gerçekten tüm özbenliği ile güçlü olan kadınları giydiriyor. Ayrıca tasarımcı yeni sezon tasarımlarına uçmayı ve özgürlüğü seven, bunu temsil eden kadınları da eklemeyi ihmal etmemiş. Çünkü Lanvin’e göre özgürlük; güç demektir. Tabi ayrıca Cehennem Melekleri kelimesinde cehenneme de göndermeler yok değil. Bu kelime adına koleksiyona yılan sembollü aksesuarlar ve taşlı kanat detayları da eklenmiş. Bu zıtlıklar da Lanvin’in hayatında ki paradoksları temsil ediyor bir anlamda…
Lanvin’e Göre Stil Sahibi Kadın…
tasarm6
Lanvin’e göre ise stil sahibi bir kadın olmak tek bir olgudan geçiyor. Tasarımcıya göre stil, alışveriş poşetlerinden, pahalı etiketlerden ya da dudak uçuklatan fiyatlardan geçmiyor. Stil bir kadının içinde sahip olup dışarıya yansıttığı bir olgu… Tıpkı Gabbana Kardeşler’in de dediği gibi yani…
3.Frida Giannini Gucci
Frida yeni sezon tasarımı içerisinde seçtiği bu parça için model bile kullanmayı tercih etmemiş. Çünkü bu elbise yalnızca dolabınızda yer alsa bile kendini göstermeyi ihmal etmiyor. Frida’ya göre bu elbiseyi seçmesine rağmen yine de kendi koleksiyonu arasından bir parça seçmek oldukça zor. Çünkü kıyafetlerinin tasarım süreci tamamlandığında hepsi Frida’dan bir parça taşıyor ve sevmediği bir parça dahi olmuyor.
tasarm10
Frida’nın bu elbiseyi seçmesindeki asıl olgu da Marie Claire Prix de la Mode Ödül Töreni esnasında Paris’te giyerek, tasarımını kendinin taşımış olması…
tasarm11
Frida Giannini
Tasarımcı yeni sezonunu hazırlarken bolca görsel sanatlardan, edebiyattan, mimari açıdan zengin dönemlerden ve en sevdiği sanat akımı olan art deco’dan ilham almış.
Frida’ya göre Stil Sahibi Kadın…
Frida tarzı her ne olursa olsun ve giyerse giysin, bu stile kendi kişisel yorumunu katabilen ve kendi ile özdeşleştiren kadını stil sahibi olarak tanımlıyor.
4.Jean Paul Gaultier
Jean Paul Gaultier’in tasarımları arasından seçtiği bu ejderha dövmesi desenli, kolsuz elbise oldukça şehvetli ve bir kadının çıplaklığına göndermeler yapan yeni sezon Gaultier koleksiyonunun birleşimi olma özelliği taşıyor. Gaultier’in büyük moda geçmişinde 20 yıl önce hazırladığı sezonda da dövme desenleri yer alıyor. Ve Gaultier, geçmişini unutmamak, bugüne de taşımak adına aynı temayı yeni sezonda da işliyor. Trençkot ise Gaultier’in yeni sezonda kullandığı bir aksesuar yalnızca. Bu trençkotun özel kesimi sayesinde o da çıplak bir tenin üzerine dahi giyilebiliyor ve yine çıplaklığı vurguluyor.
tasarm12
Jean Paul Gaultier
Gaultier’in yeni sezon ilham kaynağı ise çizgili trikolar, trençkotlar, maskülen ve feminenliğin buluşması… Tüm bu olgular her ne kadar asi bir dönemi figürleri arasında yer alsa da bugün Gaultier tarafından daha rahat bir formda yorumlanmış biçimde… Gaultier bu sezon şık ve zarif dövmeler, couture piercingler eşliğinde zarafet kurallarına yepyeni bir yorum getirmek istemiş belli ki…
tasarm13
Jean Paul Gaultier’e göre Stil Sahibi Kadın…
Gaultier’e göre sil sahibi bir kadın başkalarının kontrolü altına girmeyen, özgür bir kadın… Karakter sahibi, giydiği kıyafet ile hem rahatı hem de kendi sağlığı adına kendinden asla taviz vermeden şık olan kadın… Cesur bir biçimde giyinmiş olsa bile kıyafetlerinden önce karakteri göze çarpıyor bu kadının. Yani stil sahibi kadın kendini çok iyi tanıyor. Böylece bir ortam içerisinde de kılık ve karakter değiştirmeye ihtiyaç duymuyor. Moda onun için bir amaç değil yalnızca kendi modasını yaratmak için bir amaç…
5.Silvia Fendi
Silvia’nın yeni sezon için seçtiği çanta ve elbise oldukça zarif bir kadını temsil ediyor. Bu piton derisi çanta modelinin ismi Peekaboo…  Çantanın el yapımı oluşu ve zamansız yapısı ile karışıyor yeni sezona… Silvia’ya göre çantanın en değerli olgusu ise kadın ruhunu temsil ediyor.
tasarm14
Silvia Fendi, yeni sezonunu temsil ederken Gio Ponti ve Ico Parisi gibi ikonik isimlerden olan ve 1950’li yıllara damgasını vuran karakterlerden ilham almış. İtalya’nın kendine özgü tasarım dehası ve mimarisi ise Fendi’ye her daim ilham veren bir diğer unsur… Ayrıca İlkbahar Yaz sezonunda Fendi kadınının bir yanı sert diğer bir yanı da geleneklerin çok dışında… Yani bu kadın oldukça yaramaz ve ilginç… Hatta tasarımcı yeni sezonunu garip ve zeki bir matematik öğretmenini ya da bilim kadınını düşünerek yaratmış.
Silvia Fendi’ye göre Stil Sahibi Kadın…
tasarm15
Silvia Fendi
Silvia Fendi’de tıpkı Gaultier gibi stil sahibi kadının kişisel bir kavrama sahip olduğu kanısında… Yani bu kadın moda ile eğleniyor, onu kendini gizlediği bir duvar olarak kullanmıyor asla.


0 yorum:

Yorum Gönder