Pages

15 Haziran 2012 Cuma

Malum yaza giriş yaptık. Dört mevsim memleketimizde, Karadeniz Bölgesi hariç hemen hemen her bölgemiz yaz mevsimini kuvvetli şekilde hissediyor. Meteorolojiden alınan son bilgilere göre giyinmekte fayda var.
İlk olarak yazlık mekanlarda tatil keyfini buzla karıştırıp yudumlayanlara seslenmek isterim ki, canım da çekmiyor değil. Hava 35 derece,  nem % 70′lerde olduğundan, gündüzleri ne yapsanız ne etseniz terleyeceksiniz. Tek ilacınız deniz ve  duş olacaktır. Elinizden geldiğince çıplak dolaşın :).
Erkeklere Tavsiyem:
Denize girerken sakın ama sakın 70′lerden fırlayıp, bak babam da giymişti deyip slip mayo giymeye kalkmayın. Plajda Tecavüzcü Çoşkun imajı yaratırsınız. Önemli aksesuarlardan başı çeken; ŞAPKA. Düzgün bir kafa yapısına sahipseniz her zamanki spor şapkanızı takmadan dışarı çıkmayın ancak yine de üzerinize renk bakımından bir şeyler uydurun. Yok ben şapka takmam diyorsanız, GÖZLÜK’ünüzü eksik etmeyin. Bir de şu hataya düşmeyin; şapka takıyorsanız gözlük takmayın ya da tam tersi işte.
Yaz günleri bir gün yerine iki gün mahiyetinde olduğu için ikinci günü yaşamak isteyen arkadaşlar, gece dışarı çıkarken dikkat edin. Ben “cool olucam” diye kot pantolonunuzdan vazgeçmemezlik etmeyin, atın onu bir kenara. Şort giyin, özellikle diz kapağı hizasında, bol kargo tarzı, kimilerine göre Beckham modeli bu sene oldukça moda. Renk konusu hiç fark etmez. Yapmamanız gereken ikinci hata; atlet giymeyin! Her ne kadar vücudunuz fit olsa da yapmayın etmeyin… Yoksa ortada kız avlayan tiplere dönersiniz, istediğiniz kadar cool’um diye bakarak pipetle votka içseniz bile, yemez, benden söylemesi. Onun yerine salaş, bol kesim keten gömlek tercih sebebidir. Açık tonlar olursa tadından yenmez. Yok ben t-shirt tercih ederim diyorsanız, yine bol giyinin. Keza dans ederken terleyeceksiniz, kızlarla dans ederken ateşleneceksiniz. Dar giyinerek bütün hormonlarınızı ortaya dökmeyin. Yapmamanız gereken 3. hata. Ben eski tip bir erkeğim diyerek parmak arası terlik giymemezlik etmeyin. Hangi mağazaya gitseniz flip-flap ya da parmak arası terlik istiyorum deseniz verirler. “İbnelik göstergesi” diyen nice erkek şimdilerde rahatlığından dolayı pat pat giymekte. Yoksa plajda üstü kapalı tuvalet terliğiyle ya da “yandım Allah yandım” diyerekten, son sürat denize koşan yalın ayaklı tiplerden birisi olmayı tercih edeceksiniz.
Bayanlara:
Tek tavsiyem haddinizi bilerek ve vücudunuzu tanıyarak mayo ya da bikini tercihi yapın. İş bu kadar basit. Gözlemlere dayanarak straplez mayonun bu sene moda olduğunu belirtmek isterim. Pareo, uzun tül hırkalar vücuduna güvenemeyen ya da göstermek istemeyen hanımların tercihidir. Geceleri giyinmekte uzman olan hanımlar işini bilir. Kısa şort her zaman olduğu gibi moda. Renk cıvıl cıvıl olacak, desen olmayacak. Üzerine ne giyerseniz giyin ama yine belirtiyorum, bol giyinin. Gidin babanızın, abinizin keten gömleğini giyin. Kollarını kıvırın, belini sarkıtın, işte bu kadar.
Aksesuar:
Gözlük seçiminde dikkatli olun, fazla para vermeyin çünkü Ray Ban her sene farklı bir model diye 5 sene öncesinin modelini bizlere yutturuyor. Onun yerine polarize olmak kaydıyla 40-80TLl arası her model sağlık kodeksine uygun gözlük bulabilirsiniz. Taksim’e çıkmanız yeterli. Ankara’da mecbursunuz Mango’ya. Hatırlatmakta fayda var, işporta gözlükçülerde sağlıklı gözlükler bulmak mümkündür. Emitasyonlara bulaşmayın, markasız taklit ürün tercih edin. Şapka konusunda hassas olun, moda diye kovboy şapkasıyla dışarı çıkmayın. Parfümü eksik etmeyin.
Sanılanın aksine insanlar kışın değil, yazın daha çok hasta olurlar, bunu da dikkate alın.
İyi tatiller diler…

0 yorum:

Yorum Gönder