Pages

15 Haziran 2012 Cuma

Kendinizi Anlatmanın Sihirli Yolları


İlişkide doğru diyalog kurma yöntemleri...

SAVUNUN

Bir kız arkadaşınızı düşünün; canı sıkkınken hiç haber vermeden sık sık kapınızı çalıyor, sizi zorla bir yerlere götürüyor, sizin onunla görüşmeye ihtiyacınız olduğunda ise nedense hep meşgul oluyor. Ve siz rahatsızlık vermeye başlayan bu durumla ilgili onunla bir türlü konuşamıyorsunuz. Geçmişte birisine karşı kendinizi nasıl savunduğunuzu düşünün.

AÇIK DAVRANIN

Hangi duyguların etkisi altında olduğunuzu düşünün; mutluluk mu, üzüntü mü, kızgınlık mı, gıpta mı, utanç mı, öfke mi? Karşınızdaki kişinin onun için önemli olan bir günde yanında olamadığınız için ateş püskürdüğünü, oysa sizin bugüne kadar benzer durumlarda hep onun yanında olduğunuzu farz edelim. Duygularınızı yazın; kendinizi suçlu hissettirdiği için ona kızgınsınız. Sizin varlığınıza bu kadar değer verdiği için onu takdir ediyorsunuz. Sizin diğer sorumluluklarınızı da önemsemesine ihtiyaç duyuyorsunuz.

DOĞRU ZAMAN

Doğru yer ve zaman çok önemli... Örneğin eşinizle sosyal hayatınızın monotonlaştığını ve daha hareketli bir yaşam istediğinizi konuşacaksınız, onun kanepede keyif yaptığı anı tercih etmeyin. Bunun yerine beraber gittiğiniz harika bir partinin dönüşünde, ikinizin de keyfi yerindeyken, hareketli bir sosyal yaşamın ikinize de ne kadar iyi geldiğine vurgu yapın.

SORUN DEĞİL


Biz kadınlar bazen canımızı çok sıkan bir olay hakkında 'hiç önemli değil' diyebiliyor ya da bir kabahatimiz yokken sırf sorun çıkmasın diye özür dileyebiliyoruz. İtiraf edin, buluşmak için sözleştiğiniz arkadaşınız yarım saat geç geldiğinde aslında çok sinirlenmişken, sırf gecenin tadı kaçmasın diye 'Olsun, ben de yeni geldim zaten' deyip tüm sinirini yutan siz değil miydiniz? Oysa bekletilmenin size kendinizi kötü hissettirdiğini kibarca dile getirmeniz hem sizi rahatlatacak hem daha dürüst bir arkadaşlığın yolunu açacak hem de arkadaşınızın bir dahaki sefere daha dikkatli davranmasını sağlayacak.

HAREKETE GEÇME VAKTİ

Hangi konuda olursa olsun uzun zamandır ertelediğiniz konuşmayı yaptıktan sonra ne kadar rahatlayacağınızı ve tahmin edemeyeceğiniz kadar mutlu olacağınızı biliyor musunuz? O zaman daha fazla ertelemeye gerek yok, harekete geçin... Derin bir nefes alın, sakin sakin konuşmaya başlayın ve bu sırada daha mutlu bir gelecek için çok önemli bir adım attığınızı aklınızda tutun.

0 yorum:

Yorum Gönder