Pages

18 Haziran 2012 Pazartesi

Saçlarımız Yazın da Parlasın!

 Havaların iyice ısınmaya başladığı şu günlerde artık plaj ve havuzların yolunu tutabiliriz. Fakat saçlarımızı güneşin zararlı ışınlarından, klorlu ve tuzlu suyun yıpratıcı etkilerinden korumaya dikkat etmeliyiz. Endişelenmeyin, birkaç küçük önlemle saçlarımızın sağlığını koruyabiliriz.
Önce Nem!
Kışın olduğu gibi yazın da saçlarımızın nem ihtiyacını karşılamamız gerekir. Güneş, saçımızdaki keratini azalttığı için uygun nemlendiricileri kullanıp, protein ve keratin içerikli haftalık bakım kürlerimize devam etmemiz çok önemlidir. Güneşe çıkmadan önce de güneş korumalı (SPF) ürünler kullanmalıyız. Kullandığımız şekillendiriciler ve saç spreylerine dikkat edip, içeriğinde alkol olanlardan uzak durmalıyız. Alkol, özellikle güneşin altında saçımızın daha da kurumasına yol açar. Yine her hafta kullanacağımız bakım yağlarıyla da saçımızın nem dengesini yerine getirebiliriz.
Şapka mı, Bandana mı?
Güneşin altında uzun saatler geçireceğimiz zaman saçımızı korumanın en iyi yolu bir şapka veya bandana tercih ederek, saçımızın güneşe maruz kalmasını engellemektir. Uzun saçlılar, özellikle geniş kenarlı bir şapka tercih ederek hem saçlarını, hem de ciltlerini güneşten koruyabilirler. Şapka kullanmaktan hoşlanmıyorsanız, topuz yaparak da saçlarınızın daha az zarar görmesini sağlayabilirsiniz. Kısa saçlıların favorisi ise bandanalar olacak. Dilerseniz taşlı, zarif bir bandanayla seksi görünümünüzü koruyabilir, ya da rengârenk bir bandanayla yazın renklerini üzerinizde taşıyabilirsiniz. Uzun saçlılar da bandana ve topuz ikilisiyle saçlarının mükemmel parlaklığını koruyabilirler. Denize ve havuza girerken klor ve tuzlu sudan korunmak için de, giderek moda haline gelen birbirinden şık boneler kullanabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder